حجت‌الاسلام والمسلمین «جواد اسماعیل‌نیا» دبیر جشنواره علامه حلی(ره) با حضور در بین طلاب مدرسه علمیه امام خمینی اهواز ضمن بیان توضیحاتی در خصوص ضرورت و نحوه تشکیل جشنواره علامه حلی در حوزه علمیه برای شناخت استعدادهای طلاب جوان به تشریح برنامه های این جشنواره پرداخت.

دبیر جشنواره علامه حلی(ره) ، با توجه به برگزاری 7 جشنواره تا کنون ، خاطر نشان کرد : جشنواره علامه حلی(ره) تبدیل به یک برند معتبر و پذیرفته شده در مجامع علمی شده است.

 وی افزود : امسال برای اولین بار در خوزستان جشنواره علامه حلی (ره) استانی برگزار می شود.

در ادامه به توضیحات حجت‌الاسلام والمسلمین «سید موسی هاشمی تنکابنی»، مدیرکل اطلاع‌رسانی و توسعه فرهنگ پژوهش حوزه علمیه کشور که در تشریح جشنواره از سایت جشنواره استخراج شده  توجه فرمایید.

آثار نسبت به سطح طلاب سنجیده می‌شوند و انتظار ما از هر سطح براساس توانایی‌های مدنظر همان سطح است، مثلا از پایه یک تا سه انتظار ما همان تمرین پژوهش و تحقیق است و این انتظار از سطح‌های بالاتر بیشتر می‌باشد. چرا که یکی از اهداف مهم جشنواره تشویق و تمرین طلاب و فرهنگ‌سازی پژوهشی در سطوح پایین‌تر و آماده‌سازی توان علمی طلاب برای سطوح بالاتر است.

کلیه آثار در جشنواره علامه حلی(ره) در چهار سطح مورد ارزیابی قرار می‌گیرند؛ در حوزه علمیه برادران، سطح 1 ارزیابی شامل پایه‌های اول تا سوم است، سطح 2 ارزیابی شامل پایه‌های چهار تا شش، سطح 3 شامل پایه‌های هفت تا نه و سطح 4 دربرگیرنده پایه‌های دهم و درس خارج است. در حوزه‌های علمیه خواهران و مدارس سفیران هدایت، سطح 1 ارزیابی شامل پایه‌های اول تا سوم دوره عمومی، سطح 2 ارزیابی شامل پایه‌های چهار و پنجم دوره عمومی و پایه اول سطح سه، سطح 3 ارزیابی شامل پایه‌های دوم و سوم سطح سه و سطح 4 دربرگیرنده آثار طلاب سطح 4 می‌باشد.

جشنواره در گروه‌های ده‌گانه فقه و حقوق اسلامی، اصول فقه، تفسیر و علوم قرآنی، علوم حدیث و درایه، فلسفه و منطق، تاریخ اسلام، کلام، ادبیات و علوم انسانی با حوزه دین و همچنین در بخش ویژه امسال موضوع جهان اسلام و تهدیدات اندیشه تکفیر و افراطی‌گری برگزار می‌شود.

طلاب می‌توانند فعالیت‌های پژوهشی خود، مانند مسأله‌یابی و طرح تحقیق، اجرای تحقیق و تدوین گزارش را در قالب یک مقاله علمی ارائه کنند که البته اصول نگارش مقاله در آن رعایت شده باشد و اجزاء زیر در آن آمده باشد : 1. عنوان مقاله و نام مولف 2. چکیده 3. کلید واژه 4. مقدمه 5. بدنه یا متن 6. نتیجه گیری و پیشنهادات 7. منابع و مأخذ..